Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

Războiul secret al lui Stalin

10.00 lei

Perioada stalinistă a rămas acoperită de cele mai mari se­crete din istoria Uniunii Sovietice şi a Europei. Deciziile erau lu­ate în temutul cabinet de la Kremlin, în lipsa vreunui stenograf. Timp de multe decenii după moartea dictatorului, martorilor le mai era frică să vorbească, iar arhivele continuau să rămână închise pentru cercetători.

Dar, după destrămarea U.R.S.S., multe documente au putut fi consultate, iar o serie de apropiaţi ai lui Stalin şi-au publicat memoriile. Aşa s-a reuşit, după aproape o jumătate de secol, să poată fi reconstituit şirul evenimentelor petrecute la Moscova la sfârşitul anilor ’30 şi începutul celui de-al Doilea Război Mondial.

Această carte reliefează politica secretă, crudă şi vicleană, practicată de Stalin care, speculând conflictele şi neînţelegerile dintre puterile europene, a încercat să facă din ţara sa liderul de necontestat al Europei. Din nefericire pentru el, a subestimat forţa lui Hitler şi a armatei sale.

La începutul atacului împotriva sovieticilor, când nemţii au cucerit întinse teritorii cu o viteză fără precedent, mulţi din tabăra lui Stalin au considerat că o continuare a războiului ar fi fost lipsită de sens, impunându-se o altă soluţie. Documentele vorbesc de un complot organizat la Kremlin pentru înlăturarea lui Stalin şi iniţierea de negocieri secrete cu Hitler.

Cum a ieşit dictatorul din această situaţie?

Un răspuns complet, documentat vă va oferi, desigur, cartea de faţă, extrem de interesantă şi tulburătoare.

SKU: 9789737362940 Categorii: , Etichetă: Product ID: 18773

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Războiul secret al lui Stalin”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *