Comanda carti online de la edituri romanesti si din strainatate.
Free Call 0268 411 986

MARI PROCESE DIN ISTORIA JUSTIŢIEI

15.00 lei

Yolanda Eminescu a fost nu numai o apreciată autoare în domeniul juridic. Alături de alte două colege a fost numită judecător prin decret regal, în 1945, devenind astfel una dintre primele femei-judecător din magistratura română.

Redarea unor mari procese din istoria justiției s-a constituit, de la Alexandre Dumas, ca un gen literar de succes ce pendulează între istorie, cronică de senzație și intrigă polițistă.

Reconstituirea și evocarea unor procese din urmă cu câteva sute de ani alături de altele mai recente oferă cititorilor posibilitatea cunoașterii oamenilor și a societăților în care au trăit.

Nu în ultimul rând, cartea evidențiază solicitările de ordin fizic, etic și rațional la care sunt supuși participanții la procesele de anvergură, cerințe ce conferă caracterul palpitant desfășurării acestora. Adevărate drame umane și sociale, relatarea unor procese oferă cititorului posibilitatea de a reflecta asupra personalității infractorului și a celor aflați în poziția de a-i judeca și pedepsi.

În cadrul cauzelor prezentate este abordată și problema erorilor judiciare (speța Curierul din Lyon) în care un nevinovat ajunge să fie ghilotinat.

O carte pasionantă care, cu siguranță, va suscita interesul maxim al cititorului.

SKU: 9789737363596 Categorie: Etichetă: Product ID: 18797

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „MARI PROCESE DIN ISTORIA JUSTIŢIEI”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *